Scalibor nyakörv

Scalibor nyakörv kutyák részére (macskára mérgező!)

Scalibor nyakörv _ Házhoz jön az állatorvos

Deltametrin hatóanyagú nyakörv kullancsok és szúnyogok ellen. A kullancsok összes fejlődési alakja (lárva, nimfa, kifejlett egyed) ellen hatékony, szúnyogok közül a leishmaniosist terjesztő lepkeszúnyogok, illetve a szív- és bőrférgességet terjesztő dalos szúnyogok ellen véd. Macskákra mérgező, de macskával érintkező kutyára rátéve nem jelent veszélyt, hiszen a hatóanyag a nyakörvet viselő kutya bőrének zsírrétegébe hatol. Fél éves védelmet nyújt, ami azt jelenti, hogy évente kétszer, tavasszal és ősszel újat kell felhelyezni. Tévhit, hogy télen nem kell védekezni a kullancsok ellen, sajnos jómagam is kezeltem januárban kullancs által terjesztett babéziózisban szenvedő kutyusokat.

A Scalibor nyakörv segít a szívférgesség megelőzésében!

Hármas hatásával erős védelmet biztosít: meggátolja a parazita vérszívását, megbénítja az élősködőket, majd elpusztítja azokat.  Mivel a vérszívás előtt öl, segít megakadályozni, hogy pl. a szívféreg-lárvákat hordozó szúnyogok megfertőzzék kedvencét.

A nyakörv helyes felhelyezésekor kétujjnyi hely marad a nyak bőre és a nyakörv között. Az 5cm feletti lelógó, felesleges rész ollóval levágható.

Scalibor nyakörv felhelyezése
kullancs elleni nyakörv felhelyezése

Felhelyezését követően egyenletesen eloszlik a hatóanyag a teljes testfelületen. Maximális hatását a második hát elejétől fejti ki, 6 hónapon keresztül védve kedvencét a kullancsoktól, szúnyogoktól, és az általuk terjesztett, mikroszkópikus méretű kórokozóktól. Az általuk terjesztett súlyos betegségekről a nevükre kattintva olvashat bővebben: Dirofilariózis (szívférgesség, bőrférgesség), Lyme-kór, babéziózis, anaplazmózis, leishmaniozis, kullancs-encephalitis.

A Scalibor nyakörv szagtalan, így lakásban tartott kutyák számára is kiváló választás. Gyakran fürdetett kutyáknak is ideális, mivel nem veszít a hatékonyságából a vízzel való rendszeres érintkezés során. Természetes vizekben való úsztatás előtt azonban ezt is le kell venni, mivel hatóanyaga a halakra és vízi élőlényekre toxikus.

Mikor nem javaslom?

  • ha két évnél fiatalabb gyermek van a családban, inkább az Activyl spot on-t vagy a Bravecto rágótablettát ajánlom
  • 7 hetes kor alatti kölyök kutyáknak. Számukra megfelelőbb az Exspot, ami 2 hetes kortól alkalmazható, vagy az Effipro spray, melyet megfelelően adagolva már 2 napos kortól biztonságosan használhatunk.

 

 

Bővebben a  gyártó honlapján: scalibor.hu

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

error: Content is protected !!