Kiltix nyakörv

Kiltix nyakörv kutyák részére (macskára mérgező!)

2 hatóanyag (flumetrin, propoxur) kombinációjával erős védelmet biztosít a kullancsok és a bolhák ellen. A felhelyezést követően rendkívül gyorsan, 24 óra múlva védelmet biztosít a teljes testfelületen, mely a folyamatos hatóanyag-leadásnak köszönhetően akár 7 hónapig tart. Ezért évente 2x, tavasszal és ősszel javasoljuk a cserét, hiszen ma már az átlagos középhőmérséklet emelkedésével sajnos télen is számolnunk kell a kullancsok megjelenésével.

Kiltix nyakörv hatóanyag eloszlása
Kiltix nyakörv hatóanyag eloszlása

Mindkét hatóanyag önmagában is hatékony kullancsok és bolhák ellen, kombinációban alkalmazva azonban még erősebb hatás érhető el. (Macskákra sosem szabad rátenni, számukra erősen mérgező, el is pusztulhatnak!)

Úgy kell felhelyezni, hogy kétujjnyi hely maradjon a nyak bőre és a nyakörv között. A felesleges, 5cm feletti lelógó rész levágható. Állandó jelleggel, alvás közben és futáskor is a kutyán kell tartani, hogy a hatóanyag leadás folytonossága ne szakadjon meg, és a kialakult koncentráció is stabil maradjon. Fürdetéskor, úsztatáskor azonban le kell venni, mert ismételt nedvesség hatására gyengül a nyakörv hatékonysága.

100%-os védelem nincs, de a gyártó vizsgálatai alapján, ha a folyamatosan viselt nyakörv mellett megtelepszik kullancs a kutyán, az élősködő 3 napon belül elpusztul, általában anélkül, hogy vért szívott volna. Ez különösen fontos, hiszen nem csak a szabad szemmel látható kullancs és bolha ellen kell védekezni, hanem az általuk terjesztett, mikroszkópikus méretű paraziták ellen is. Az általuk okozott betegségekről a nevükre kattintva olvashat többet: Lyme-kór, babéziózis, anaplazmózis, kullancs-encephalitis, galandférgesség.

3 méretben is elérhető, a kis-, a közepes- és a nagytestű kutyák részére.

Kiltix nyakörv _ Házhoz jön az állatorvos

Mikor nem ajánlom?

    • kisgyermekek mellett élő kutyák esetében inkább Activyl spot on-t vagy rágótablettát (Bravecto, Nexgard, Simparica) javasolok.
    • rendszeresen fürdetett, úsztatott kutyák esetén vízálóbb megoldás kell,  rágótabletta (Bravecto, Nexgard, Simparica), esetleg Scalibor nyakörv
    • jellegzetes menta illatú, így lakásban tartott kutyák esetén, ha a gazdit zavarja az illat, inkább a szagtalan Scalibor vagy Foresto nyakörvet ajánlom
  • 7 hetes kor alatti kölyköknek. Egészen kicsiknek, már 2 napos kortól használható az Effipro spray, vagy 2 hetes kortól az Exspot csepp alkalmazható biztonsággal.

Bővebb információk a gyártó honlapján: kiltix.hu

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

error: Content is protected !!